ELEMENTE CARE AFECTEAZA IZOLAREA TERMICA A FERESTREI

Permeabilitatea ferestrei
Fereastra nu are in vedere doar estetica cladirii si ofera cantitatea potrivita de lumina pentru interiorul apartamentului. In primul rand, izolatia termica este importanta. Prin urmare, atunci cand cumparati un produs, trebuie sa acordati atentie nivelului coeficientului de transfer de caldura. Ce alte elemente ar trebui incluse?

Termopane 4 seasons

Termopane 4 seasons

Izolatia termica a ferestrei depinde de nivelul coeficientului de transfer de caldura U. Aceasta valoare este utilizata pentru a caracteriza pierderea de caldura, care este rezultatul diferentei dintre temperatura din interiorul camerei si conditiile din exterior. Efectul final depinde de valoarea U rezultata pentru cadru (UF) si sticla (UOS) si de valoarea puntii termice .

Parametrul transferului de caldura 

Parametrul de transfer termic prin geam are cea mai mare importanta . Acest lucru se datoreaza cotei sale esentiale pe intreaga suprafata a ferestrei. Izolatia termica a componentei depinde de compozitia chimica si structura paharului. Este importanta si proiectarea unitatii de geam.

Calitatea termica a cadrului ferestrei
Transferul de caldura prin ramele ferestrelor este foarte important pentru izolarea termica a unei ferestre. Trebuie subliniat faptul ca producatorii trateaza adesea coeficientul de transfer de caldura pentru sticla ca un parametru U pentru intregul produs. Calitatea termica a cadrului ferestrei nu este luata in considerare. Aceasta este o neregularitate mare care afecteaza falsificarea rezultatelor. Ponderea cadrului pe intreaga suprafata a componentei este la nivelul de 30 sau chiar 50% .

Izolatia termica a materialului este afectata de material. In schimb, latimea profilului si numarul camerelor nu sunt semnificative in aceasta chestiune. Trebuie mentionat ca ferestrele din PVC sunt armate cu otel. Acesta nu este cel mai bun izolator termic. Prin urmare, structura indicata este responsabila in mare masura de pierderile de caldura.