tamplarie pvc glisanta sau armonica
Geamuri termopan
Usi din tamplarie pvc realizate pe profile de calitatea 1 marca Rehau sau Salamander

Tamplarie PVC – Criterii secrete despre alegerea corecta a profilelor

Incepem cu greseala cea mai des intalnita:  Ne intereseaaza doar denumirea si pretul. Insa mai sunt si alte elemente care trebuie sa le cunoasteti:

Tamplaria PVC se imparte in profile de categoria A, B, C.

Tamplaria PVC  Clasa A este mult mai rigida fata de B si C. Datorita grosimii de peste 2,8 mm nu se supune atat de mult deformarii. Datorita schimbarilor climatice care iarna ajung pana la -25 de grade iar vara peste 40 c , Pvc-ul se deformeaza. Atunci cand peretii exterior sunt foarte subtiri ca la Profilele de Clasa B sau C , ferestrele vor juca foarte mult. Asta inseamna ca vara se vor dilata si nu se vor inchide bine, iar iarna se vor strange si vantul va suiera prin ele.

Armatura metalica a tamplariei

Alt element must-know despre tamplaria pvc este metalul instalat (armatura metalica) din interiorul profilelor in procesul tehnologic de fabricatie.

La profilele colorate acesta nu trebuie sa fie mai subtire de 1,5 mm iar la profilele albe numai putin de 1,2 mm, iar pentru usi in general nu mai putin de 2 mm. Multi dintre producatori nu pun deloc acest metal, sau il pun mult mai subtire. Fapt ce nu are nici un impact pozitiv asupra ferestrei.

Armatura metalica a ferestrei este ca un schelet pentru fereastra. Trebuie sa fie dur, rezistent si solid, astfel incat sa prevenim deformarea.

 

Garnitura de etansare (cauciucul negru de pe conturul ramei )

 

Garnitura poate fi neagra sau gri. Exista ferestre ieftine si proaste cu un cauciuc plastifiat care in 2-3 ani crapa la diferente bruste de temperatura.  Am avut des solicitari de schimbare a cauciucului pentru tamplaria montata de alte firme concurente.

 

Solbancul sau port-glafurile

 

Sunt accesorii importante pentru prinderea pervazului si a scurgerii. Prinderea direct pe rama ar fi o incalcare tehnologica. Acestea au rolul de a preveni patrunderea vantului sau frigului pe sub fereastra, sau chiar si apa.

 

Compozita chimica a profilelor:

 

Multe profile ieftine au in compozitia lor plumb.  Noi comercializam profile ecologice care au o alta compozitie, si recomandam celor care se gandesc la sanatatea lor si a familiei sa procure ferestre ecologice.

Cand dormim respiram acest aer si astfel ne condamnam singuri la o moarte lenta.

Tamplarie PVC Bucuresti – ILFOV – design nou, multiple avantaje, forme si culori diferite

 

Construirea unei locuinte sau a unui sediu de companie nu este un lucru deloc simplu. Cateva sfaturi utile pentru a va bucura din plin, zi de zi, de tamplaria pvc aleasa !

[supsystic-price-table id=8]

Exista produse destinate multor tipuri de constructii care ofera avantaje foarte mari.

Ce fel de ferestre si usi trebuie sa achizitionati ? Luminozitate mare, confort termic maxim, design ultramodern si siguranta suplimentara?

Modelele noi de tamplarie PVC pentru ferestre si usi termopan sunt cea mai avantajoasa alegere.  Pretul acestora este cu mult mai redus decat cel al ferestrelor termopan fabricate din material lemnos sau din aluminiu. Nu trebuie sa va ingrijoreze deloc rezistenta lor si nici durata de viata. Tehnologia foarte avansata pentru termopanele Rehau si Salamander ofera o durata de viata de pana la 50 de ani

Care sunt motivele care ne determina sa recomandam astfel de produse?

calculator tamplarie pvc

calculator tamplarie pvc

Design modern si variat

Casa sau apartamentul cu geamuri termopan cu forme deosebite. Tamplaria PVC  utilizata la  fabricarea ferestrelor noi permite orice forma.  Lucru care va aduce un plus de valoare constructiei unde va fi montata. Confectionam si geamuri termopan cu suprafete mari, rotunde, ovale sau dreptunghiulare de diferite dimensiuni.

Izolare perfecta 

Tamplaria PVC cu  geamuri termopan Este prevazutaacu sisteme foarte eficiente si performante de garnituri (simple, duble, siliconate). Astfel serealizeaza o foarte buna izolatie impotriva patrunderii apei. Dar totodata prafului sau impotriva patrunderii umiditatii. Rezultatul va fi o temperatura constanta si implicit consum energie termica mai mic.

Izolatie fonica maxima

Tamplaria PVC  permite instalarea unor geamuri cu o grosime mare (24 mm, 42 mm sau 54 mm). De asemenea, oferta de geamuri termopan este la fel de generoasa: geamuri reflective, geamuri antiefractie, geamuri pentru toate anotimpurile, etc.

Grosimea mare a geamurilor termopan  ofera o foarte buna izolatie fonica si conservare a energiei termice iarna dar si vara.

Tamplarie Pvc cu protectie anti efractie

Tamplarie Pvc cu protectie anti efractie

Protectie antiefractie

Ferestre si usi termopan  antiefractie protectie impotriva patrunderilor prin agresiune din exterior.

Consum redus de energie termica

Este un avantaj de care va puteti bucura timp indelungat. Ferestre si usi termopan care reduc cu 74% energia termica consumata in mod obisnuit pentru incalzirea unei locuintei . O locuinta foarte spatioasa sau un spatiu industrial, commercial foarte mare, alegerea este tamplaria cu geam termopan.

Intretinere usoara

Tamplaria PVC  utilizata  pentru ferestrele si usilor termopan beneficiaza de finisaje ultrasofisticate, este foarte usor de intretinut si se murdareste mult mai greu.

Pentru a cunoaste cat mai bine performantele  ferestrelor si usilor termopan, va prezentam cateva modele care cucereasc clientii foarte pretentiosi.

tamplarie pvc glisanta sau armonica

tamplarie pvc glisanta sau armonica

Care sunt cele mai moderne tipuri de ferestre si usi termopan marca Salamander?

Compania germana Salamander este lider mondial in acest domeniu de mai mult timp. Salamander a reusit sa creeze modele foarte robuste de ferestre si usi termopan cu un foarte bun coeficient de izolatie fonica, termica si impotriva umiditatii. Toate ferestrele sunt prevazute cu sisteme performante de feronerie moderna. Astfel obtineti rezistenta sporita timp indelungat, siguranta suplimentara si usurinta in intretinerea lor.

Cate tipuri de tamplarie PVC produce compania Salamander?

Cele mai cunoscute si solicitate sunt urmatoarele: tamplarie PVC Salamander Streamline 76 cu 5 sau 7 camere termice si tamplarie PVC Salamander BluEvolution 82 si 92.

Caracteristicile tehnice pentru modelul BluEvolution 92 sunt urmatoarele:

 • profile clasa A energetica care au grosimea peretelui exterior de 3 mm;
 • contin 6 camere termice;
 • izolatia fonica este de 39 dB la zgomotul din exteriorul locuintei;
 • izolatia termica este de Uf = 1.034 W/m2K daca au armatura clasica
 •  0,94 W/m2K daca sunt prevazute cu Thermtec;
 • contine doua garnituri de tamponare si o garniture mediana;
 • rezistenta la furt este buna – Clasa 2 (DIN V ENV 1627);
 • geamurile termopan compatibile cu grosime de 24 mm si 52 mm;
 • feronerie ultramoderna ROTO NT cu blocatori antiefracie;
 • manere moderne HOPPE;
 • multe culori disponibile.


IMPORTANT!! Cele mai rezistente modele de ferestre termopan Salamander sunt cele care sunt fabricate din materiale nereciclabile!
Produsele de calitate sunt, de asemenea, acelea care sunt infoliate in Germania. Foliile pentru imitatia de lemn trebuiesc foarte bine tratate impotriva intemperiilor pentru a rezista foarte mult timp. Exista si companii in Romania care realizeaza procedeul  de infoliere la noi tara care este insa mai putin reusit.

Intretinere tamplarie PVC

Suprafata profilelor este rezistenta la intemperii, zgariere si la atmosfere agresive. Acest lucru permite curatarea ferestrelor prin simpla stergere cu detergenti casnici. Este recomandat ca de doua ori pe an garniturile si mecanismele de inchidere sa fie unse cu un ulei special. De asemenea, fantele
de drenaj aflate in tocul ferestrei trebuie curatate periodic.

Pentru a beneficia de o durata de viata indelungata a ferestrei, asigurati o buna manevrare a mecanismelor de inchidere. Mecanismele de inchidere actioneaza pe tot conturul ferestrei. Sunt prevazute cu dispozitive de siguranta pentru a fi evitate manevrarile incorecte; totusi, la deschiderea si inchiderea ferestrelor.  Manevrati corect manerul prin rotiri complete; nu trageti cand manerul se afla intr-o pozitie intermediara.

Reguli de intretinere  tamplarie pvc  :
• aerisiti frecvent incaperea ( mai ales pe perioada iernii). Aerul rece de afara contine mai putini vapori de apa. Prin aerisirea incaperilor se va diminua umiditatea din interiorul incaperii. Tamplaria moderna din PVC sau aluminiu opreste transferul de aer;
• opriti dispozitivele de umidificare a aerului din locuinta;
• verificati caile de aeraj ale instalatiei de incalzire sa fie corect dimensionate si neobturate;
• Ventilati, aerisiti baia si bucataria mai mult timp si mai des decat erati obisnuiti sa o faceti;
• Evacuati vaporii de apa rezultati in urma arderii sobei;
• ridicati jaluzelele si dati la o parte draperiile pentru a permite aerului cald din incapere;
• Daca condensul persista, cereti instalatorilor sa verifice sistemul de incalzire. Eventual sa-l doteze, daca este cazul, cu posibilitati de aeraj din exterior. Totodata  sa suplimenteze caile de evacuare a gazelor arse, eventual prin instalarea ventilatoarelor.

Fiti atenti la doate detaliile tehnice pe care vi le prezinta producatorul.  Consultati din timp si produsele celorlalte companii. In felul acesta aveti siguranta ca nu ati platit mult pentru produse cu durata mica de viata.

Va steptam  pentru a discuta mai mult despre oferta de geamuri termopan pe care o detinem in momentul de fata.

Asteptam sa ne cunoastem cat mai curand si sa colaboram cat mai mult!

Calcul Rapid