tamplarie pvc glisanta sau armonica

Tamplarie PVC – design nou, multiple avantaje, forme si culori diferite

 

Construirea unei locuinte sau a unui sediu de companie nu este un lucru deloc simplu. Dupa parerea noastra aveti nevoie de cateva sfaturi utile pentru a va bucura din plin, zi de zi, de tamplaria pvc aleasa !

Exista produse destinate multor tipuri de constructii care ofera avantaje foarte mari.

Ce fel de ferestre si usi trebuie sa achizitionati pentru a va bucura de luminozitate mare, confort termic maxim, design ultramodern si siguranta suplimentara?

Cea mai avantajoasa alegere pe care puteti sa o faceti astazi este reprezentata de modelele noi de tamplarie PVC pentru ferestre si usi termopan. Pretul acestora este cu mult mai redus decat cel al ferestrelor termopan fabricate din material lemnos sau din aluminiu. Nu trebuie sa va ingrijoreze deloc rezistenta lor si nici durata de viata. Tehnologia in acest domeniu a evoluat atat de mult in ultimii ani incat exista pe piata produse care au o durata de viata chiar si de 50 de ani (tamplarie PVC REHAU).

Care sunt motivele care ne determina sa recomandam astfel de produse?

calculator tamplarie pvc

calculator tamplarie pvc

Design modern si variat

O locuinta sau un sediu de companie cu un design mai deosebit are nevoie indiscutabil de geamuri termopan cu forme deosebite. Tamplaria PVC utilizata de producatori pentru fabricarea ferestrelor noi permite sa alegeti practic orice forma care va aduce un plus de valoare constructiei unde va fi montata. Fara nici un fel de problema se pot confectiona acum geamuri termopan cu suprafete mari, rotunde, ovale sau dreptunghiulare de diferite dimensiuni.

Izolare perfecta

Foarte multe modele de geamuri termopan sunt prevazute cu sisteme foarte eficiente si performante de garnituri (simple, duble, siliconate) care realizeaza o foarte buna izolatie impotriva patrunderii apei, prafului sau impotriva patrunderii umiditatii. In felul acesta temperatura din interiorul camerelor va ramane mai mult timp constanta si pierderile de energie termica vor fi indiscutabil mult mai mici.

Izolatie fonica maxima

Orice model de tamplarie PVC moderna permite instalarea unor geamuri cu o grosime mare (24 mm, 42 mm sau 54 mm). De asemenea, oferta de geamuri termopan este la fel de generoasa: geamuri reflective, geamuri antiefractie, geamuri pentru toate anotimpurile, etc.

Grosimea mult mai mare a geamurilor termopan care sunt montate pe tamplaria PVC moderna ofera o foarte buna izolatie fonica si un bun sistem de conservare a energiei termice iarna dar si vara.

Tamplarie Pvc cu protectie anti efractie

Tamplarie Pvc cu protectie anti efractie

Protectie antiefractie

Multe modele de ferestre si usi termopan au fost imbunatatite cu accesorii care le sporesc siguranta si le ofera o eficienta protectie impotriva patrunderilor prin agresiune din exterior.

Consum redus de energie termica

Este un avantaj de care va puteti bucura timp indelungat. Exista modele de ferestre si usi termopan care reusesc sa realizeze o reducere de 74% a energiei termice consumata in mod obisnuit pentru incalzirea unei locuinte sau a unui sediu de companie. Daca aveti o locuinta rezidentiala foarte spatioasa sau daca urmeaza sa incepeti constructia unui spatiu industrial sau commercial foarte mare, este foarte util sa va indreptati atentia catre acest tip de ferestre si usi.

Intretinere usoara

Pentru ca tamplaria PVC destinata fabricarii ferestrelor si usilor termopan beneficiaza de finisaje ultrasofisticate, este foarte usor de intretinut si se murdareste mult mai greu.

Pentru a cunoaste cat mai bine performantele excelente ale ferestrelor si usilor termopan existente pe piata in momentul de fata va prezentam in continuare cateva modele performante de ferestre si usi care au reusit sa cucereasca inclusiv clientii foarte pretentiosi.

tamplarie pvc glisanta sau armonica

tamplarie pvc glisanta sau armonica

Care sunt cele mai moderne tipuri de ferestre si usi termopan marca Salamander?

Compania germana Salamander este lider mondial in acest domeniu de mai mult timp. Specialistii acestei companii au reusit sa creeze modele foarte robuste de ferestre si usi termopan cu un foarte bun coeficient de izolatie fonica, termica si impotriva umiditatii. Toate modelele de ferestre de acest tip sunt prevazute cu sisteme performante de feronerie moderna care ofera rezistenta sporita timp indelungat, siguranta suplimentara si usurinta in intretinerea lor.

Cate tipuri de tamplarie PVC produce compania Salamander?

Cele mai cunoscute si solicitate sunt urmatoarele: tamplarie PVC Salamander Streamline 76 cu 5 sau 7 camere termice si tamplarie PVC Salamander BluEvolution 82 si 92.

Caracteristicile tehnice pentru modelul BluEvolution 92 sunt urmatoarele:

  • profile clasa A energetica care au grosimea peretelui exterior de 3 mm;
  • contin 6 camere termice;
  • izolatia fonica este de 39 dB la zgomotul din exteriorul locuintei;
  • izolatia termica este de Uf = 1.034 W/m2K daca au armatura clasica si de 0,94 W/m2K daca sunt prevazute cu Thermtec;
  • contine doua garnituri de tamponare si o garniture mediana;
  • rezistenta la furt este buna – Clasa 2 (DIN V ENV 1627);
  • geamurile termopan compatibile cu grosime de 24 mm si 52 mm;
  • feronerie ultramoderna ROTO NT cu blocatori antiefracie;
  • manere moderne HOPPE;
  • multe culori disponibile.


IMPORTANT!! Cele mai rezistente modele de ferestre termopan Salamander sunt cele care sunt fabricate din materiale nereciclabile!
Produsele de calitate sunt, de asemenea, acelea care sunt infoliate in Germania. Foliile pentru imitatia de lemn trebuiesc foarte bine tratate impotriva intemperiilor pentru a rezista foarte mult timp. Exista si companii in Romania care realizeaza procedeul  de infoliere la noi tara care este insa mai putin reusit.

Intretinere tamplarie PVC

Suprafata profilelor este rezistenta la intemperii, zgariere si la atmosfere agresive. Acest lucru permite curatarea ferestrelor prin simpla stergere cu detergenti casnici. Este recomandat ca de doua ori pe an garniturile si mecanismele de inchidere sa fie unse cu un ulei special. De asemenea, fantele
de drenaj aflate in tocul ferestrei trebuie curatate periodic.

Pentru a beneficia de o durata de viata indelungata a ferestrei, asigurati o buna manevrare a mecanismelor de inchidere. Mecanismele de inchidere actioneaza pe tot conturul ferestrei si sunt prevazute cu dispozitive de siguranta pentru a fi evitate manevrarile incorecte; totusi, la deschiderea si
inchiderea ferestrelor, manevrati corect manerul prin rotiri complete; nu trageti cand manerul se afla intr-o pozitie intermediara.

Reguli de intretinere  tamplarie pvc  :
• aerisiti frecvent incaperea ( mai ales pe perioada iernii), deoarece aerul rece de afara contine mai putini vapori de apa, iar prin aerisirea incaperilor se va diminua umiditatea din interiorul incaperii. Tamplaria moderna din PVC sau aluminiu opreste transferul de aer;
• opriti dispozitivele de umidificare a aerului din locuinta;
• verificati caile de aeraj ale instalatiei de incalzire sa fie corect dimensionate si neobturate;
• utilizati ferestrele de aerisire si eventualele ventilatoare de la bucatarie si baie mai mult timp si mai des decat erati obisnuiti sa o faceti;
• deschideti capacul de la cosul sobei sau al semineului pentru a permite evacuarea vaporilor de apa rezultati in urma arderii;
• ridicati jaluzelele si dati la o parte draperiile pentru a permite aerului cald din incapere;
• in cazul in care problemele de condens persista, cereti instalatorilor sa verifice sistemul de incalzire si sa-l doteze, daca este cazul, cu posibilitati de aeraj din exterior si/sau sa suplimenteze caile de evacuare a gazelor arse, eventual prin instalarea ventilatoarelor.

Sfatul nostru este sa fiti atenti la doate detaliile tehnice pe care vi le prezinta producatorul si sa consultati din timp si produsele celorlalte companii. In felul acesta aveti siguranta ca nu ati platit mult pentru produse cu durata mica de viata.

Va steptam la sediul companiei noastre pentru a discuta mai mult despre oferta de geamuri termopan pe care o detinem in momentul de fata. Asteptam sa ne cunoastem cat mai curand si sa colaboram cat mai mult!