TAMPLARIE ALUMINIU VS PVC (COMENTARII PRO ȘI CONTRA)

Ferestrele aluminiu vs PVC – este o dezbatere de lungă durată cu privire la care sunt mai bune. Pentru proprietarii de locuințe poate fi o decizie grea de luat atunci când aveți în vedere instalarea de noi ferestre. Vom arunca o privire asupra avantajelor și va ajutam să faceți alegerea potrivită.

Durabilitatea ferestrelor din aluminiu PVC

Tamplaria PVC (clorură de vinil din plastic neplasticizat) a fost o alegere populară pentru ramele ferestrelor din anii ’80. Este un material foarte rezistent inclusiv la putregai. Asta înseamnă că are o durată de viață lungă și necesită întreținere foarte mică. Cu toate acestea, ramele se pot degrada de-a lungul anilor. Intr-un ritm mult mai lent decât ferestrele din lemn și tind să necesite înlocuire după 20-30 de ani.

Aluminiul este, de asemenea, un material de înaltă durabilitate. Ferestrele din aluminiu de înaltă calitate pot dura până la 45 de ani. Nu se degradează în același mod pe care îl poate PVC . Spre deosebire de alte metale, aluminiul nu va rugini. Nu trebuie să vă faceți griji pentru ramele ferestrei dvs. care susțin plasturi inestetice de rugină în viitor.

Eficiența energetică a ferestrelor aluminiu față de PVC

Aluminiul a fost considerat mai puțin favorabil decât PVC în trecut, datorita eficienței termice scăzute. Aluminiul este un material foarte conductiv, ceea ce înseamnă că căldura poate trece prin el foarte ușor. In trecut, aluminiul a fost privit ca o alegere ineficientă din punct de vedere termic  în comparație cu PVC .

Acum, tehnologia a parcurs un drum lung în ultimele două decenii, iar în aceste zile ferestrele și ușile din aluminiu prezintă eficienta termica inovatoare. Pierderea de caldura este minima.

Unii producători folosesc chiar și straturi de Airgel în cadrele lor, care este un izolator atât de eficient încât este folosit pentru a izola navete spațiale și costume.

În cele din urmă, nivelul de eficiență termică oferit atât de ferestrele din aluminiu, cât și de ferestrele PVC este variabil. Se reduce la calitatea materialelor și a proceselor de fabricație utilizate.

Ferestrele duble din aluminiu pot fi la fel de eficiente din punct de vedere energetic ca și ferestrele PVC ; pur și simplu asigurați-vă că verificați WER (Window Energy Rating) pe mărcile pe care le luați în considerare. Orice fereastra nou instalata în condițiile legii trebuie să fie de cel puțin clasa C, dar atât aluminiu cât și PVC sunt capabile să ofere până la calificative A ++.

Securitatea geamurilor PVC și aluminiu

Datorită naturii lor durabile, atât ferestrele din aluminiu, cât și din cele PVC sunt destul de sigure și în mod semnificativ mai mult decât ferestrele din lemn care pot fi vulnerabile la intrarea forțată dacă se degradează. Nivelul de securitate pe care îl oferă o fereastră tinde să fie bazat pe calitatea blocărilor instalate cu aceasta.

Indiferent dacă optați pentru aluminiu sau PVC , cu condiția să aveți încuietori durabile, moderne, multipointe, puteți fi sigur că ferestrele dvs. vor fi sigure.

Diferențe de izolare fonică între PVC și aluminiu

Unul dintre avantajele ferestrelor PVC față de aluminiu este că acestea tind să ofere o izolare fonică ușor mai bună. Acest lucru nu înseamnă să spui că ferestrele din aluminiu sunt proaste la izolarea fonică, dar PVC câștigă ușor când vine vorba de blocarea zgomotului exterior.

Cu toate acestea, merită remarcat faptul că o mare parte de izolare fonică provine de la geamul în sine, mai degrabă decât doar din cadru. Dacă optați pentru geamuri duble de înaltă calitate, casa dvs. ar trebui să rămână relativ liniștită. Vitrajul triplu îmbunătățește și mai mult capacitatea ferestrei de a bloca sunetul.
Dacă locuiești într-o zonă foarte zgomotoasă, PVC poate fi o opțiune favorabilă, dar pentru majoritatea proprietarilor de case, diferența de izolare fonică între cele două materiale este suficient de neglijabilă încât acest lucru nu joacă un factor important în alegerea dintre ele.

Diferențe estetice între ferestrele din aluminiu și PVC

Unul dintre motivele creșterii popularității ferestrelor din aluminiu din ultimii ani este stilul elegant pe care îl oferă. Profilele din aluminiu pot fi mult mai subțiri decât cele din PVC, ceea ce le oferă un aspect curat, minim, care este foarte popular în casele moderne. Celălalt beneficiu al ramelor subțiri de ferestre este că îmbunătățesc liniile de vedere de la fereastră, așa că, dacă locuința ta are o priveliște uimitoare, s-ar putea să iubești doar acest aspect al ferestrelor din aluminiu.

De asemenea, merită remarcat faptul că, în ciuda ramelor subțiri, aluminiu este suficient de robust pentru a adăposti geamuri mari de sticlă. Aceasta înseamnă că, dacă aveți o deschidere mare, este posibil să nu vi se ceară să o împărțiți în mai multe geamuri, ceea ce înseamnă vederi mai bune și lumină naturală care să poată intra în casa dvs.

Atributele ferestrelor din aluminiu:

• Stil elegant
• minimalist
• Spectre îmbunătățite
• Mai multă lumină naturală
Ferestrele PVC au un pic de reputație că sunt voluminoase și inestetice, iar aspectul plastic nu este deosebit de atrăgător pentru proprietarii de case care doresc ceva ceva mai unic pentru proprietatea lor.

PVC-ul alb are tendința de a fi relativ ieftin, motiv pentru care este cea mai frecventă culoare observată în proprietățile din Romania, dar există și alte culori disponibile dacă doriți să optați pentru ceva mai ieșit din comun. De asemenea, puteți obține rame de ferestre PVC cu efect de lemn.

Atributele ferestrelor tip termopan

Diverse culori și finisaje
Aspect plastic
De asemenea, aluminiu oferă o mulțime de varietăți în ceea ce privește finisajul. Majoritatea ferestrelor din aluminiu sunt finisate cu un strat de pulbere, care le îmbunătățește durabilitatea și aspectul elegant.

Acest strat de pulbere este disponibil într-o gamă uriașă de culori. Oferim 180 de culori RAL, precum și orice culoare standard și nuanțe Wenghe și Gri.

Calcul Rapid