Piata moderna ofera clientilor posibilitatea de a alege diferite modele de ferestre. Ce ferestre ar trebui sa alegeti?

Din ce material trebuie sa fie facute? Ferestrele din lemn, aluminiu sau plastic vor fi mai bune? Aceste trei materiale difera, fara indoiala, unul de celalalt – nu numai durabilitatea, ci si parametrii de rezistenta, izolatia si nevoia de intretinere regulata.

Ce distinge geamurile din PVC?

Termopane ieftine

Termopane ieftine

Ferestrele populare din PVC sunt fabricate din plastic sau plastic. Interiorul profilului acestei ferestre este impartit de pereti subtiri, care formeaza asa-numitele camere. Cu cat este mai mare numarul camerelor, cu atat izolarea este mai buna. Modelele standard de ferestre de acest tip au de la cinci pana la opt camere. Asigurarea unei stabilitati si rezistenta adecvate a structurii este posibila datorita armaturilor – de obicei din otel zincat. Cele mai durabile constructii ale ferestrei sunt marcate cu simbolul A, in timp ce marcajele B si C sunt sinonime cu durabilitatea mai mica a produselor.

Ferestrele din plastic sunt una dintre cele mai des alese de clienti. Singurul dezavantaj al acestui material este contractia sa sub influenta temperaturilor. Aceasta inseamna ca ferestrele functioneaza si nu sunt recomandate pentru spatii foarte mari.

Mai bine ferestre din PVC, lemn sau aluminiu?

Ferestrele din lemn afecteaza mai ales aspectul prestigios al cladirii. Cu toate acestea, producatorii lor nu utilizeaza lemn masiv pentru productia de ferestre. Este o conglomeratie de straturi lipite, care asigura o flexibilitate adecvata. Un dezavantaj important al ferestrelor din lemn este nevoia de ingrijire periodica si intretinere corespunzatoare, ceea ce nu este necesar pentru ferestrele din PVC. Puterea ambelor solutii este foarte similara. Ferestrele din aluminiu sunt una dintre cele mai noi solutii disponibile pe piata. Sunt realizate in orice culoare aleasa de client si diferite optiuni:

  • Mat
  • Lucios
  • Stilizat pe lemn natural.Marele avantaj al acestui tip de material este capacitatea de a crea orice constructii – toate datorita rezistentei mari. Un dezavantaj important al aluminiului este insa nivelul lor de izolare semnificativ mai scazut in comparatie cu ferestrele din PVC.

Care ferestre sunt cea mai buna solutie? Daca elementul important de luat in considerare atunci cand alegeti este costul geamurilor si un nivel ridicat de izolare, ferestrele din PVC vor fi o alegere buna.