Termopane Salamander clasa A + reducere 46% + Sticla 3 foi 4 anotimpuri

Daca esti in cautarea de termopane salamander de calitate, atunci termopanele salamander sunt alegerea cea mai buna. Tamplaria Salamander permite cele mai bune pachete de sticla cu grosimi de pana la 52mm.

Pe profilul de 5 camere se pot monta geamuri  de 24mm sau bicamerale de 40mm. Pe profilul de 6 camere se monteaza doar bicameral (tripan) de 52 mm.

Cu o mare experienta in montarea de termopane in Bucuresti si nu numai va oferim solutii optime pentru casa dvs. Va asiguram ca preturile pentru Termopane Salamander propuse sunt  pentru a va da produsul potrivit si nu cel scump. Echiparea  cu feronerie Roto, aduce o multime de avantaje de la punctele de antiefractie in standard la fiabilitate indelungata. Ferestrele Salamander albe vin echipate cu armatura de otel de 1,5mm ,iar usile Salamander cu 2mm. Ferestrele Salamander colorate vin cu armatura de 2mm in cercevea. Cele  de 6 camere vin exclusiv cu armatura de  2 mm atat in toc cat si cercevea.

Salamander ca si Rehau ,Gealan, Veka, Trocal sau alti producatori de profile, nu produc ferestre termopan, ei furnizand profilele din PVC la bara de 6m lungime, care ulterior sunt debitate si concepute ca ferestre ce ajung in casa dumneavoastre.Toti acesti producatori de profile, au in portofoliul lor produse de clasa A, produse de clasa B si produse coextrudate.
Se considera profile clasa A doar cele cu peretii exteriori de minim 2,8mm grosime
.

Termopane Salamander Streamline 76

Profile Termopane Streamline 76

Termopane Salamander Bluevolution 82

Termopane Salamander Bluevolution 92

Termopane Salamander – De ce sa cumparati doar profile clasa A

In ultimul timp, pe piata ferestrelor termopan din Romania, au inceput sa fie la mare cautare termopanele Salamander. Pe buna dreptate, ele sunt foarte bune si foarte eficiente.  Insa nu toate sunt la fel. In acest material o sa incerc sa va explic in ce constau aceste diferente. Direferente care deosebesc un termopan Salamander bun sau un termopan Salamander prost.

Salamander ca si Rehau ,Gealan, Veka, Trocal sau alti producatori de profile, nu produc ferestre termopan, ei furnizand profilele din PVC la bara de 6m lungime, care ulterior sunt debitate si concepute ca ferestre ce ajung in casa dumneavoastre.Toti acesti producatori de profile, au in portofoliul lor produse de clasa A, produse de clasa B si produse coextrudate.

Profile de clasa B sunt considerate cele cu grosimea peretilor sub 2,8 mm si sunt net inferioare celor de clasa A ca si performante ,atat ca si coeficient de transfer termic (pierderea de caldura) ,cat si ca rezistenta la presiunea vantului.

Coeficientul de transfer caldura la profil salamander calitate B

Coeficientul de transfer caldura la profil salamander calitate B

De obicei profilele de clasa B sunt si coextrudate. Asta insemnand ca 50% din masa acestuia, este produsa din pudra noua. Restul de 50% este pudra din profile reciclate. Dupa peste 17 ani de experienta am constatat ca profilele reciclate sunt clar mai slabe ca si perfomante. Materialul este mai moale si mai putin rezistent in timp.

Cele mai bune termopane in 2019

In ultima vreme tot mai multa lume cauta o calitate din ce in ce mai buna pentru tamplaria casei lor. Mai jos vom prezenta cele mai bune termopane in anul 2019 .

Cele mai eficiente termopane sunt Salamander Bluevolution 92 mm de clasa A. Acest profil  termopan este deja consacrat de cativa ani datorita robustetei lui si coeficientul de transfer termic. (poate cel mai mic de pe piata). Profilul Salamander Bluevolution 92 cu siguranta a facut economie la multe facturi. Lucru datorat sistemului de 3 garnituri ce asigura o izolatie termica perfecta. Un alt punct forte  este capacitatea de a monta pe el un tripan de 52 mm.  Asa se asigura un transfer termic demn de orice casa pasiva de doar 0,5w/mpk.

Nu confundati Profilul Bluevolution 92 cu Bluevolution 82 care este un profil de clasa B.  BluEvolution 82 este reciclat. Nu are ca finisaj albul ce reprezinta compania germana, albul Salamander. De altfel nu orice fereastra pe Salamander Bluevolution e buna.
Din nefericire nu exista un control stric de calitate asupra producatorilor.

Un alt profil de termopan de o calitate foarte ridicata in 2020. Salamander Streamline 76 cu 7 camere (nu cel cu 5 camere reciclat). Probabil, ca si anul trecut va fi cel mai bine vandut. Salamander Streamline are un raport calitate pret foarte bun. Totodata poate sustine atat geam termopan , dar si structura de tripan. ( de 40mm cu un coeficient de 0,6w/mpk) .

[caption id="attachment_3815" align="alignright" width="450"]Termopane Salamander maro cu rulouri exterioare incorporate Termopane Salamander maro cu rulouri exterioare incorporate[/caption]

Ferestrele Salamander comercializate de noi sunt cu siguranta cele mai bune din Roamnia. Ele fiind realizate pe cele mai moderne linii ce au masini de sudat  – V perfect. Feroneria e montata cu utilaje automatizate ce diminueaza foarte mult din erorile ce pot aparea.

In 2020 folosim feronerie  Roto New Tehnolgy  ce cuprinde o sumedenie de avantaje. Un grad de antiefractie ridicat , sistem de microventilatie incorporat, mecanism de actionare pentru cel de al doilea canat. Nu folosim acele zavoare sus si jos. Estetic,  clientul poate o culoare pentru manerul de termopan:  alb , bronz , dark brown , titan mat  sau argintiu.

Pentru ca noi credem in ferestrele noastre oferim o Garantie de 7 ani pentru orice defectiune !

De obicei, cei ce comercializeaza termopane Salamander reciclate ( coextrudate) nu specifica acest aspect in ofertele lor. Automat au un castig atunci cand clientul ii compara cu alta oferta de termopane Salamander pe profil 100% nereciclat. Este o diferenta de pret de 10 % intre acestea.

[caption id="attachment_2643" align="alignleft" width="300"]Termopane salamander infoliate in Germania Termopane arcada[/caption]

Un alt aspect foarte important, dar ce vizeaza profilele infoliate, este achizitia producatorilor de ferestre, a profilelor neinfoliate in Germania. Pentru un cost redus, acestia prefera de cele mai multe ori sa infolieze in regie proprie, pe plan local. Foliile pentru imitatia lemn trebuie sa fie tratate impotiva intemperiilor. Cel mai des,  nu sunt folii tratate si nici procesul de infoliere nu este corespunzator. Acestea cu trecerea timpului nu rezista.

Nu se poate compara o fereastra pe profil 100% nereciclat si infoliat de Salamander Germania cu un profil reciclat. Clasa A au folii testate in cele mai aprige conditii.

Diferente la termopanele Salamander

Termopanele Salamander sunt si ele de mai multe clase la fel ca si celelalte profile.

Profile Salamander de clasa A sunt Salamander Streamline 76 si Salamander BluEvolution 92. Ele se deosebesc  avand o grosime mai mare a peretilor exterior. Dar si prin compozitia materialului din care sunt facute. Aceste profile Salamander sunt singurele care au acel ALB Salamander celebru. Profilele  Streamline de 7 camere si BluEvolution de 92 sunt singurele care se mai fac inca in Germania.

[gallery columns="9" ids="3792,3791,3790,3789,3788,3787,3786,3785,3784,3783,3782,3781,3780,3779,3778,3777,3776,3775,3774,3773,3772,3771,3770,3769,3768,3767,3766,3765,3764,3763,3762,3761,3760,3759,3758,3757"]

Profilele de clasa B sunt Salamander Streamline de 5 camere, Salamander BluEvolution de 82. Aceste profil se fabrica numai in Polonia si are o calitate scazuta a materialelor din care sunt facute. Albul lor este total diferit fata de profilele Salamander din clasa A. In categoria profilelor de clasa B as trece si toate profilele care sunt pe miez reciclat.

Intreaba intodeauna daca fereastra  Salamander pe care o cumperi corespunde si se incadreaza in clasa A. Altfel de ce sa platesti in plus ,doar ca scrie Salamander pe foaie?

E posibil sa fi vazut scris in oferte  profil “ Salamander 73”. Poate v-ati intrebat ce este acest Salamander 73 el negasinduse in portofoliul Salamander. Si eu m-am intrabat si am cercetat acest lucru. Din pacate unii comercianti in goana dupa bani nu mai tin cont de corectitudine. Au redenumit dupa bunul plac acest profil Brugmann 73 , in Salamander  73. Mare grija insa acest profil nu are nicio legatura cu “ albul salamander”. Calitatea salamander si nicidecum nu estela nivelul salamander streamline de 7 camere desi se vinde cam la acelasi pret.

[caption id="attachment_3733" align="alignright" width="433"]Diferente de finisaje intre termopanele salmaander Diferente de finisaje intre termopanele salmaander[/caption]

In afara de cele enumerate mai sus, si la echiparea de feronerie sunt diferente destul de mari. Ferestrele noastre se echipeaza cu un sistem complet de feronerie atat pe canatul activ, cat si pe cel inactiv. In majoritatea cazurilor concurenta echipeaza fereastra  pe canatul inactiv cu doua zavoare sus si jos. Acestea nu transmit miscarea pe celelalte laturi ale canatului(ochiului de geam). La noi echiparea se face cu o tija monobloc ce actioneaza atat inchiderea de jos cat si cea de sus. Dar transmite si miscarea pe toate laturile canatului. Asfel efectuand clar o etansare si o impermeabilitate la vant si apa mult mai ridicata, fata de alte firme.

De ce finisajele noastre sunt mult mai diferite decat ale lor ?
Ferestrele Salamander comercializate de noi sunt diferite fata de multi alti comercianti de tamplarie pvc din piata. Aceasta se datoreaza faptului ca noi nu facem rabat de calitate sub nicio forma. Gandim ca ferestrele Salamander sunt un segment premium si de aceea  facem totul la alt nivel.

Echiparea noastra standard pentru ferestrele cu deschidere in doua canate vin cu o feronerie Roto NT. Dar cu gama de varf a producatorului asfel incat inchiderea este pe toate laturile profilului. Mai mult pe canatul ferestrei inactive se monteaza o tija monobloc. O maneta ce va face practica deschiderea ferestrei dintr-o singura miscare evitanduse astfel folosirea acelor zavoare sus / jos. Atuul principal al acestui tip de inchidere este ca fereastra Salamander este mult mai etansa. Miscarea de inchidere se transmite printr-un system de tije pana pe spatele cercevelei. Astfel realizandu-se practic aceiasi inchidere perimetrala ca si la canatul principal. Peste 80 % din comerciantii de termopane Salamander cu feronerie Roto sau alt tip nu folosesc acest sistem premium.

O alta diferenta  la ferestrele si usile Salamander pe care noi le comercializam si montam consta in sudura (lipitura). La noi este una mult mai precisa  si mai estetica.  Productia se desfasoara in cea mai moderna fabrica de tamplarie pvc din Romania. Poate singura ce detine aceasta tehnologie de sudura cu absortie.

Cand se sudeaza ferestrele Salamander rezulta un surplus de material. Acesta se absoarbe practic cand este inca moale. Pe tehnologia veche era nevoie de o freza cu un cutit care sa scoata acest surplus. Insa finisajele nu erau intodeauna cele mai reusite. Mai jos regasiti cateva poze cu comparatia celor doua tipuri de suduri. E foarte important sa intrebati si ceilalti comercianti despre sudura aceasta. Nu are sens sa platiti aceiasi bani pe o fereastra Salamander inferioara.

In concluzie pe doua oferte diferite exista posibilitatea sa scrie “Ferestre termopan Salamander cu feronerie Roto NT” . Se poate produce confuzia ca este acelasi produs insa diferentele de eficienta pot ajunge si pana la 30 %. Informeaza-te corect!

[caption id="attachment_3261" align="aligncenter" width="790"]Culori termopane Salamander Culori termopane Salamander – La noi gasiti toata gama de culori Ral precum si imitatia de lemn pentru termopanele Salamander[/caption]

Citeste tot

Termopane Salamander -Sisteme diversificate, un singur ideal!

 

Satisfactie deplina in fata oricaror solicitari tehnice sau estetice

 • Etansare exceptionala la apa si permeabilitate la aer
 • valori de pana la 1050 Pascali – valoare lider in comparatie cu cea a celorlalte sisteme de profile PVC
 • Proprietati termice exceptionale
 • Rezistenta mecanica sporita
 • Izolare fonica ideala

Termopane Salamander – Tamplarie gandita pentru clientii exigenti ce doresc mai mult de la ferestrele termopan. Cel mai bun profil de 5 camere de piata.

Termopane salamanander montate

Termopane salamander montate la casa

Extrudarea si infolierea profilelor pe care le folosim se face doar in Germania!

O constructie este intregita de tamplaria sa. Pentru a ne bucura de un mediu functional si confortabil este important sa acordam o atentie deosebita alegerii tamplariei potrivite.

Ieri tamplaria pvc era considerata un lux, astazi isi evidentiaza beneficiile pe care le aduc unei locuinte. Astfel se obtine cea mai buna performanta in relatia pret- calitate- fiabilitate-rezistenta in timp.

Termopanele reprezinta in primul rand  inalta termoizolatie ce pot ridica functionalitatea unei case la cele mai inalte standarde.
Toate componentele unui tamplarii de termopan sunt importante in ralizarea unei izolatii termofonoizolante de calitate superioara. De aceea calitatea materialelor trebuie sa fie ireprosabila.

Cum ne dam seama de calitate?

Termopane salamander Blue Evolution


Aparent toate termopanele sunt la fel. Caliatea acestora este cea care delimiteaza  clasa superioara  de clasa inferioara.  Diferenta este data de grosimea peretilor exterior. Profilele de clasa superioara, clasa A, au o grosime a peretilor exteriori mare (3-3,1 mm). Profilele de clasa B cu o grosime a peretilor exterioare mai mica (2,7 mm).

[caption id="attachment_2755" align="alignright" width="300"]Termopane Salamander Exemplu de arcada tripan salamander cu izolatie foarte buna! Termopane Salamander de calitate montate corespunzator pe arcada casei[/caption]

Diferenta se resimte vara. Razele puternice ale soarelui pot incalzi profilele pana la temperaturi de peste 80 de grade. In cazul unui profil de clasa B, cu pereti mai subtiri, se poate produce inconvoierea si deformarea acestuia.  Fapt care nu se va intampla unui profil de termopan de clasa A. Acestea fiind deosebit de rezistente la variatiile de temperatura. ( rezistente atat  vara la temperaturi foarte inalte cat si iarna la temperaturi extreme de scazute).

Detalii

Feroneria termopanelor Salamander

O alta caracteristica deosebit de importanta in alegerea unui profil termopan de calitate este feroneria acestuia. Feronerie de calitate inseamna  manevrabilitate usoara, protectie antiefractie inalta, design atragator si mai presus de toate rezistenta si eficacitate.

Dintre multitudinea de termopane existente pe piata autohtona actuala, se fac remarcate sistemele de profile SALAMANDER.

Profilele SALAMANDER sunt construite din materiale de cea mai buna calitate, construite pe baza celor mai performante si actuale tehnologii si beneficiind de o balanta extraordinara in relatia calitate- functionalitate – pret -rezistenta.

Alegerea profilelor de termopan Salamander, va vor asigura de o mai buna calitate a vietii contribuind la asigurarea unui mediu de locuit sigur, cu temperaturi optime si protejat de actiunea zgomotelor puternice sau a prafului.

Detalii

Beneficiile folosirii sistemelor de profile din termopane salamander

 • Calitate inalta a materialelor (produse de Salamander Industrie Produkte GmbH Germania)
 • Costuri reduse la energie, asigurand o termoizolatie deosebit de eficienta
 • Protectie impotriva intemperiilor si intretinere facila
 • Design variat si elegant (muchii fine si folii decorative in diverse culori)
 • Etansare cu 2 randuri, in cazul profilelor cu 3 – 5 camere.  3 randuri de etansare in cazul profilelor cu 6 camere
 • Armatura mare ( 1, 5 mm – 2 mm in cazul profilelor albe si 2 mm in cazul profilelor colorate)
 • Izolare fonica inalta ( pana la 47 dB )
 • Protectie sporita a locuintei ( siguranta de efractie clasa 2 )
 • Adancime constructiva mare ( 60 mm – 76 mm – 92 mm). Asa se permite chiar si montarea pachetelor termoizolante cu 4 foi de geam.
 • Durata de viata mare ( aprox pana la 50 de ani )

Detalii

De ce sunt foarte renumite astazi ferestrele si usile termopan marca Salamander?

Cel mai mare avantaj  il reprezinta calitatea excelenta a sistemului de profile dezvoltat si fabricat de aceasta ambitioasa companie germana. Profilul Salamander Streamline 76 heptacameral este un profil greu si rezistent. Are o durata de viata de aproximativ 50 de ani. Greutatea sa mare ii ofera durabilitate mare si o foarte buna rezistenta la variatii de temperatura, presiune si umiditate. Rezista la temperaturile ridicat sau cele scazute.

[caption id="attachment_3255" align="alignright" width="300"]Sistem termopane salamander Sistem termopane salamander[/caption]

Fiind cel mai lat profil din clasa medium, este foarte potrivit pentru confectionarea ferestrelor sau usilor de dimensiuni mari. In mod asemanator cu Salamander BluEvolution 82, BluEvolution 92 sau Streamline 73 si profilul Salamander Streamline 76 este disponibil in foarte multe culori si nuante. Totodatasi in forme neconvectionale. (triunghi, rotund, hexagon, etc).

Pentru a va convinge de diversitatea mare de forme pe care o pot avea ferestrele locuintei dumneavoastra, va rugam sa accesati imediat site-ul companiei noastre  . Aici  puteti descoperi multe modele de ferestre si divizari !

Mai mult

De ce ar trebui sa alegem un sistem de profil PVC care face parte din Clasa A de calitate?

Izolatia termica si fonica oferita de profilele de acest tip este net superioada celorlalte modele existente pe piata de profil. Sistemele de protectie antiefractie sunt mult mai eficiente si izolatia impotriva patrunderii prafului si apei este de asemenea foarte eficienta.

Mai precis, modelul Streamline 76 heptacameral va ofera urmatoarele lucruri:

 • izolare termica a profilului Uf = 1,156W/m2k;
 • izolare fonica 43 dB la zgomotul din exterior;
 • rezistenta la furt Clasa 2 (DIN V ENV 1627);
 • armaturi fabricate din otel zincat de minim 1,5-2 mm;
 • geam termopan compatibil de 24 mm (2 foi de sticla) sau 40 mm (3 foi de sticla);
 • feroneria este de tip ROTO NT si contine blocatori antiefractie si piese speciael pentru microventilatie.

 

Va stam la dispozitie oricand cu informatii suplimentare despre performantele acestui model reusit de fereastra termopan!