Geamuri le termopan – Confuzia de termeni

Exista o confuzie de termeni geamul termopan fiind adesea considerat si confundat  tamplarie cu geam termopan sau fereastra cu geam termopan. Geamul termopan sau tripan este strict sticla termopam din doua foi ( monocameral) sau din trei foi ( bicameral, tripan ).

Cum se calculeaza pretul unei ferestre cu geam termopan ?
Majoritatea oamenilor suna si intreaba cat costa un geam termopan sau cat costa un metru patrat de geamuri termopan. Insa in acest domeniu nu se poate da un cost pe metrul patrat. Motivul fiind destul de multe lucruri de luat in calcul. Culoarea profilelor, calitatatea geamului termopan, tipul de deschidere al ferestrei , nivelul de siguranta si multe altele.

Geamuri termopan rehau

Geamuri de termopane profile rehau

Geamul termopan , sticla termopan in varianta standard vine formata din doua foi de 4 milimetri din care una este tratata pentru a scadea coeficientul de transfer termic.  Argonul in interiorul pachetului de geam termopan e si el de mare ajutor . Fiind mai greu decat aerul are o miscare mult mai lenta si astfel transfera cu pana la 30 % mai putina temperature dintr-o parte in alta interior-exterior , dar si invers exterior interior in cazul sticlei 4 anotimpuri.

Cum stabilim necesarul de grosime al foii de sticla si ce sticla folosim ?

Geamuri le termopan poate avea foiile si mai groase de 4 mm la cerere sau din motive tehnice . Daca suprafata unui geam termopan depaseste un anumit metraj se va folosii obligatoriu o foaie de 6 mm . De asemenea pentru o siguranta mai mare se poate folosii in pachetul de geam termopan sticla laminate. Siguranta poate fi atunci cand geamul de termopan e spart accidental si se Evita taierea pt ca nu se imprastie cioburile . Sau in cazul in care se incearca intrarea prin efractie hotul va fi intarziat destul de mult. Pe langa aportul de siguranta si rigidizare a gemului termopan sticla de tip laminate ne aduce si o izolare fonica mai buna.

Geamuri le termopan trebuiesc gandite si in functie de rolul camerei. Nu ai vrea ca intr-un birou unde iti doresti sa citesti la lumina zilei sa montezi o sticla reflexiv bronz care intuneca simtitor camera.  In afara de calitatea termopanului  trebuie sa existe si o consigliere buna.  Pentru ca altfel veti cumpara cel mai bun si mai scump produs din lumea tamplariei de termopan dar sa nu va fie de niciun folos. Solicita oferta personalizata aici

Calcul Rapid