Rulouri exterioare

Rulourile exterioare sunt sisteme de umbrire, dar au si rolul de a diminua presiunile si solicitarile intemperiilor in anotimpul rece si nu numai.
Putem crea rulouri exterioare in doua variante: Rulouri exterioare

Rulouri suprapuse, care se monteaza impreuna cu fereastra si au caseta de PVC, iar lamelele de aluminiu umplute cu spuma poliuretanica pentru o izolatie cat mai buna. Ca mecanism de actionare se foloseste in mod uzual, actionarea cu snur sau panglica, dar optional ele pot fi actionate prin manivela sau electric. Rulourile pot fi prevazute cu plasa de tantari in interiorul casetei
Rulourile aplicate se monteaza impreuna cu fereastra sau ulterior, caseta fiind din tabla de otel vopsite electrostatic, iar lamelele de aluminiu umplute cu spuma poliuretanica pentru o izolatie cat mai buna. Mecanismele de actionare sunt similare cu cele de la ruloruile suprapuse, cu snur, panglica, manivela sau electric. La mecanismul electric inchiderea si deschiderea se poate realiza, de la un intrerupator montat la cererea clientului sau cu telecomanda. Rulourile pot fi prevazute cu plasa de tantari in caseta. In mod uzual se folosec doua culori,albe sau maro,dar se pot realiza la comanda orice culoare din paletarul RAL.

Rulouri exterioare Aluminiu

 

Rulourile exterioare de aluminiu pe care noi le confectionam si comercializam,sunt rulouri de cea mai buna calitate facute din sisteme Aluprof ,poate unul din cei mai bun furnizori de sisteme de rulouri din Europa.

Avantajele folosiri rulourilor exterioare de aluminiu sunt multiple, vom enumera si noi cateva:

-dozarea lumini in incapere dupa bunul plac

-reducerea substantiala a pierderi de caldura pet imp de iarna

-previne in mod eficient incalzirea incaperi pet imp de vara

-descurajeaza intentiile de spargere a locuintei la ferestrele situate la parter.

Rulourile exterioare din aluminiu pe care noi le producem in momentul de fata se divizeaza in doua categorii , rulouri exterioare supapuse si rulouri exterioare aplicate.

 

Rulourile exterioare suprapuse se folosesc la cladirile care au déjà rulouri de lemn si locasul de caseta déjà construit si atunci cand se inlocuieste fereastra se inlocuieste si ruloul.La rulourile de acest gen caseta si ghidajele vin confectionate din pvc ,iar lamelele sunt din aluminiu. Rulourile suprapuse de aluminiu pot avea diferite tipuri de actionare , rulou cu actionare electrica cu motor prin buton ,rulou cu actionare electrica prin telecomanda si rulou cu actionare manuala prin panglica sau manivela.Rulourile suprapuse permit si plasa de tantari tip rulou in interiorul casetei.

 

Rulourile exterioare aplicate sunt cele mai folosite .Din ce in ce mai multi oameni opteaza si pentru acest sistem de rulouri de aluminiu atunci cand renoveaza casa sau ulterior .Acest sistem de rulouri aplicate se poate monta oricand  , ne fiind nevoie sa se mai faca reparatii ulterioare si fara a se deteriora in vreun fel  glafurile din jurul ferestrelor.  La fel ca si la cele suprapuse  ,rulourile aplicate au mai multe tipuri de actionare, rulouri aplicate  cu actionare electrica prin buton , rulouri aplicate cu actionare electrica prin telecomanda si rulouri cu actionare manuala prin panglica sau manivela.Si acest tip de rulouri permit plasa de tantari incorporate in caseta.

In functie de dimensiunile rulourilor exterioare casetele pot avea diferite dimensiuni, in lini mari le descriem mai jos insa ele pot diferii daca contin plasa sau au alte particularitati.

-caseta rulou de 137mm pentru rulouri cu inaltime cuprinsa intre 500 si 1300 mm

-caseta rulou 150mm pentru rulouri cu inaltimea cuprinsa intre 1300 si 1700mm

-caseta rulou 165 mm pentru rulouri cu inaltimea cuperinsa intre 1700 si 2500mm

-caseta rulou 180 mm pentru rulouri cu inaltimea cuprinsa intre 2500 si 3000 mm

 

Lamelele folosite pentru rulourile standard sunt de 37 mm inaltime si de 8,5 mm grosime si sunt umplute cu spuma ecologic ace nu afecteaza mediul inconjurator.

Rulourile exterioare de aluminiu  pot fi vopsite in orice culoare din paletarul RAL.La noi in standard veti gasi insa si o multime de culori pe stoc : doua nuante de maro , alb , gri antracit si cateva nunate de imitatie de lemn ,stejar auriu, mahon , wenghe  si nuc.

Calcul Rapid