Inchidere balcon sau terasa

Inchiderile de balcon se fac din mai multe motive si in functie de asta trebuie folosita tamplaria pvc adecvata.Daca dorim sa efectuam inchiderea balconului pentru extinderea camerei si prin urmare ii dam o destinatie de locuit atunci avem nevoie ca tamplaria sa fie una de foarte buna calitate echipata cu geam tripan pentru a diminua foarte mult din riscul de condens. De asemenea trebuie avut in vedere ca balconele de regula nu au fost gandite pentru a avea aceasta utilitate si are foarte multe zone reci. Chiar daca geamul termopan de balcon va fi unul foarte bun trebuie sa avem in vedere sa izolam foarte bine placile dintre etaje , grinzile si alte zone de zidarie.Montarea unei surse de caldura este obligatorie si in unele cazuri ventilarea mai ampla .

Preturi termopan balcon pot fii cerute aici  sau pe formularul de comanda termopane  .
Daca se merge pe inchiderea balconului pentru a obtine un spatiu de depozitare si de a elimina parful si zapada care se strangea atunci termopanul pentru balcon poate fi unul de calitate medie care sa asigure o fiabilitatea foarte buna insa poate avea coeficienti de transfer termic mai slabi.
Pentru cei care muta bucataria in balcon trebuie sa aiba in vedere ca procesul de gatit , mai ales cel de fierbere va creea foarta multa umiditate ce se va transforma in condens la nivelul geamului termopan fie el si geam tripan. De aceea termopan de balcon in aceasta situatie trbuie gandit foarte bine ca si deschideri pentru a asigura o ventilare optima si a elimina aerul umed.
Inchiderile de balcon executate de noi pe termopane Salamander si Rehau in 2020 au avut diferite forme unele fiind doar fatade simple, altele avand doua laterale la 90 de grade sau multiple segmente cu diferite unghiuri de deschidere.La blocurile noi , dar nu numai se prefer inchiderea balcoanelor de sus pana jos fara a mai fi nevoie de constructia parapetului acesta fiind inlocuit de tamplaria pvc cu panel termoizolant.

   Termopanele pentru balcon pot avea diferite culori la fel ca si ferestrele , iar in culorile standard gasim stejar auriu, wenghe , nuc , gri antracit , alb antic dar si multe altele.
Garantia pentru balcoanele de termopan este cuprinsa intre 3 ani si 7 ani in functie de complexitatea proiectului dar si tipul profilului folosit.

Calcul Rapid