• Șoseaua Mihai Bravu 147-169 sc B, București

Tamplaria PVC  mai buna decat lemn sau aluminiu?

Piata moderna ofera clientilor posibilitatea de a alege diferite modele de ferestre. Ce ferestre ar trebui sa alegeti?

Din ce material trebuie sa fie facute? Ferestrele din lemn, aluminiu sau plastic vor fi mai bune? Aceste trei materiale difera, fara indoiala, unul de celalalt – nu numai durabilitatea, ci si parametrii de rezistenta, izolatia si nevoia de intretinere regulata.

Ce distinge geamurile din PVC?

Termopane ieftine

Termopane ieftine

Ferestrele populare din PVC sunt fabricate din plastic sau plastic. Interiorul profilului acestei ferestre este impartit de pereti subtiri, care formeaza asa-numitele camere. Cu cat este mai mare numarul camerelor, cu atat izolarea este mai buna. Modelele standard de ferestre de acest tip au de la cinci pana la opt camere. Asigurarea unei stabilitati si rezistenta adecvate a structurii este posibila datorita armaturilor – de obicei din otel zincat. Cele mai durabile constructii ale ferestrei sunt marcate cu simbolul A, in timp ce marcajele B si C sunt sinonime cu durabilitatea mai mica a produselor.

Ferestrele din plastic sunt una dintre cele mai des alese de clienti. Singurul dezavantaj al acestui material este contractia sa sub influenta temperaturilor. Aceasta inseamna ca ferestrele functioneaza si nu sunt recomandate pentru spatii foarte mari.

Mai bine ferestre din PVC, lemn sau aluminiu?

Ferestrele din lemn afecteaza mai ales aspectul prestigios al cladirii. Cu toate acestea, producatorii lor nu utilizeaza lemn masiv pentru productia de ferestre. Este o conglomeratie de straturi lipite, care asigura o flexibilitate adecvata. Un dezavantaj important al ferestrelor din lemn este nevoia de ingrijire periodica si intretinere corespunzatoare, ceea ce nu este necesar pentru ferestrele din PVC. Puterea ambelor solutii este foarte similara. Ferestrele din aluminiu sunt una dintre cele mai noi solutii disponibile pe piata. Sunt realizate in orice culoare aleasa de client si diferite optiuni:

  • Mat
  • Lucios
  • Stilizat pe lemn natural.Marele avantaj al acestui tip de material este capacitatea de a crea orice constructii – toate datorita rezistentei mari. Un dezavantaj important al aluminiului este insa nivelul lor de izolare semnificativ mai scazut in comparatie cu ferestrele din PVC.

Care ferestre sunt cea mai buna solutie? Daca elementul important de luat in considerare atunci cand alegeti este costul geamurilor si un nivel ridicat de izolare, ferestrele din PVC vor fi o alegere buna.

Read More

Izolarea termica a ferestrelor PVC sau Aluminiu

ELEMENTE CARE AFECTEAZA IZOLAREA TERMICA A FERESTREI

Permeabilitatea ferestrei
Fereastra nu are in vedere doar estetica cladirii si ofera cantitatea potrivita de lumina pentru interiorul apartamentului. In primul rand, izolatia termica este importanta. Prin urmare, atunci cand cumparati un produs, trebuie sa acordati atentie nivelului coeficientului de transfer de caldura. Ce alte elemente ar trebui incluse?

Termopane 4 seasons

Termopane 4 seasons

Izolatia termica a ferestrei depinde de nivelul coeficientului de transfer de caldura U. Aceasta valoare este utilizata pentru a caracteriza pierderea de caldura, care este rezultatul diferentei dintre temperatura din interiorul camerei si conditiile din exterior. Efectul final depinde de valoarea U rezultata pentru cadru (UF) si sticla (UOS) si de valoarea puntii termice .

Parametrul transferului de caldura 

Parametrul de transfer termic prin geam are cea mai mare importanta . Acest lucru se datoreaza cotei sale esentiale pe intreaga suprafata a ferestrei. Izolatia termica a componentei depinde de compozitia chimica si structura paharului. Este importanta si proiectarea unitatii de geam.

Calitatea termica a cadrului ferestrei
Transferul de caldura prin ramele ferestrelor este foarte important pentru izolarea termica a unei ferestre. Trebuie subliniat faptul ca producatorii trateaza adesea coeficientul de transfer de caldura pentru sticla ca un parametru U pentru intregul produs. Calitatea termica a cadrului ferestrei nu este luata in considerare. Aceasta este o neregularitate mare care afecteaza falsificarea rezultatelor. Ponderea cadrului pe intreaga suprafata a componentei este la nivelul de 30 sau chiar 50% .

Izolatia termica a materialului este afectata de material. In schimb, latimea profilului si numarul camerelor nu sunt semnificative in aceasta chestiune. Trebuie mentionat ca ferestrele din PVC sunt armate cu otel. Acesta nu este cel mai bun izolator termic. Prin urmare, structura indicata este responsabila in mare masura de pierderile de caldura.

Read More